Heving av totalvekt

Nå er det ikke slik at undertegnede har lagt på seg, men det er mye som skal være med på tur. Jeg har sjekket opp og det er relativt enkelt å få vogna registrert med 1700 kg totalvekt og dagen har kommet. Vi har time kl 08:00 og stiller litt tidlig opp. Vi er jo på vei til vintercampingen så vi er vel litt over middels lesset også… Vising, dokumentasjon, omregistrering etc. alt går i orden. Har bare positive kommentarer til Vegvesenet. De har blitt satt til å forvalte et regel- og forskriftsverk som kanskje ikke er det greieste og mest logiske til å forholde seg til.

Vekten kommer sigende på

Vel det kan vel føles på den måten av og til. Og nå er det mest vekten av alt utstyret som skal være med som jeg tenker på. Etter å ha sjekket ut viser det seg at det er kun en enkel ombygging som skal til for å få totalvekta på vogna opp til 1700 kg. Når vi har vært på tur i har vi vært på grensen av de til nå lovlige 1500 kg. Ombygging er derfor gjennomført slik at det er enkelt å holde seg innenfor lovens rammer. Det ble brukt veldig lite kraftsalver mens dette pågikk 😉

En bjelke ble montert på draget, og det var det. I tillegg trenger man dokumentasjon fra Adria og deretter må vogna vises hos Statens vegvesen.

Utvendig pleie

Utvendig bærer vogna preg av at vi har vært mye på tur. Heldigvis er det stort sett bare skitt og insekter. Denne helga har derfor blitt viet til utvendig vask og polering. Det gikk egentlig enklere enn jeg hadde fryktet. Globex 80 ble brukt som vaskemiddel og den røde Autoglym Super Resin Polish har blitt brukt til polering.

Resultatet er jeg fornøyd med også 😀

Sommerferien er over for i år

Vasking og rydding må gjøres nå når vi går over i en ny fase. Det er endel gjøremål som vil komme i veien for campingen utover nå, så det gjelder å bli ferdig med innvendig rengjøring. Sengetøy skal vaskes og alt kjøkkenutstyr skal få en runde i oppvaskmaskinen. Vi får se hva høsten bringer, i alle fall må greiene være i orden om vi har lyst til å dra på tur.

Stille før stormen

En par fine dager er brukt på Go-kart, bading og annet.

Jeg tok en svipptur til Husvagn-Svensson og handlet inn en AL-KO reservehjulsholder. Du kan lese om monteringen her. Resultatet ble ganske greit også synes jeg, mindre vekt framme og mer plass i gasskassa.

Bilen er hentet!

Idag var dagen hvor vi hentet nye bilen. Det var godt vintervær og vi fikk oss en kjøretur i vinternorge. Bilen gikk godt og jeg tror det er et godt valg med tanke på at vi skal ut på tur med vogn. Må vel vaske den og ta noen bilder av den. Blir vel litt pusling for å komme i orden i bilen framover. Du kan se mere om bilen her.

Vogna er her!

Hadde en prat med forhandleren og vogna vår har kommet. Vi har vært og sett på den, det ga en meget god følelse! Til vår store glede oppdaget vi at vi har fått de nye gardinene og sengeteppet som vi synes er langt mer tiltalende enn de som var på messa.

Bilder er på vei 🙂 Du kan lese mer om vogna her.