Heving av totalvekt

Nå er det ikke slik at undertegnede har lagt på seg, men det er mye som skal være med på tur. Jeg har sjekket opp og det er relativt enkelt å få vogna registrert med 1700 kg totalvekt og dagen har kommet. Vi har time kl 08:00 og stiller litt tidlig opp. Vi er jo på vei til vintercampingen så vi er vel litt over middels lesset også… Vising, dokumentasjon, omregistrering etc. alt går i orden. Har bare positive kommentarer til Vegvesenet. De har blitt satt til å forvalte et regel- og forskriftsverk som kanskje ikke er det greieste og mest logiske til å forholde seg til.

Sommerferie!

Nå er sommerferien i gang, og vi våknet opp i dag til strålende vær på Daftö. Det var bare undertegnede som badet i sjøen, og det var helt grei temperatur. Årets første bad i sjøen.

I går kveld ble bassenget testet ut og det var bra. I dag er det shopping som er på programmet. Turen legges til Nordby, og der finner vi ikke så mye å handle, men slitne blir vi 🙂

Litt handling og Helsingborg

Jeg har kjøpt plater for å feste på støttebena, slik at vi ikke skal behøve å legge ut planker hver gang. Jeg er ikke fornøyd med «festepinnen» som skal trees gjennom hulla i plata og bøylen på støttebenet. Derfor tar vi en tur til Jula i Hyllinge. Der finner jeg bolter som er 10 x 140 mm og skiver og låsemuttere. Det er et ganske stort handelsområde der og vi tar en liten titt, men det er ikke noe som vi trenger og pengene brenner ikke i lomma så vi drar inn til Helsingborg.

Vi tok turen innom Fredriksdals friluftsmuseum og det kan anbefales å legge turen innom der om du tar en stopp i byen. Museene og hagene kan by på opplevelser for folk i alle aldre. Museene er bygd opp rundt 1700-talls herregården som er bygd som sommerbolig for Fredrik Wilhelm Cöster. Det finnes en fransk og en engelsk park som ble anlagt når herregården ble laget og de er begge bevart. Kjøkkenhagen er fra 1840 åra. Det finnes også bykvartal med bygårder og smug som inneholder håndtverkermusser og trykkeri. På anlegget er det også et friluftsteater. Med andre ord så er det absolutt noe for enhver smak på dette museumsområde.

En liten tur i sentrum fikk vi også med oss i det flotte været. Her er utsikten mot Danmark.

Oj, litt sent framme…

Helsingborg er valgt og vi vil bo på Råå vallar. Vi kommer litt sent fram og de som jobber i resepsjonen vil hjem, vi får en liste over ledige plasser som vi kan velge mellom og beskjed om å komme for reigistrering i morgen. Veldig behagelig for oss, og vi rusler en tur for å befare. Vi finner oss en plass like ved det ene service huset og det er veldig greit å få parkert. Plassen ligger nydelig til like ved vannet, beskyttet av den gamle vollen som ble bygd som beskyttelse mot danskene.

Her kan du lese om campingplassen. Her kan du lese om den lille forstaden Råå.

Shop until you drop

På vei sydover har vi bestemt oss for å dra innom Skandinavias største varehus, ifølge hjemmesiden til Gekås i Ullared. Siden det er en camping der tenkte vi at det gikk jo an å overnatte der også. Flott parkering for oss som har med vogn er det der også. Men etter at vi har brukt en halv time der inne er shopping nervene våre slitne nok. Har funnet noen t-shirt og litt andre klær og litt annet som vi trenger hjemme. Om man har små unger som stadig trenger klær tror jeg det er mye å spare på et slikt sted, men vi ble bare slitne vi…

Så la dette være en advarsel 🙂

Det lille slottet på skiltet

Når du reise nordover på E6 og nærmer deg Göteborg er det et skilt med velkommen til Mölndal hvor det er et bilde av et slott. Slottet er verd et besøk! Det heter Gunnebo Slott. Slottet er fra slutten av 1700 tallet og John Hall bygde det som sommerbolig. Når det ble bygd ble det ansett for være Sveriges flotteste og mest eksklusive trebygning. Og jeg må vel bare si at tatt i betraktning at dette er en kjøpmanns hytte så står det jammen respekt av den den dag i dag 🙂

Bli med guiden inne og se bl.a. kopi av parketten i Versailles og hør historien om familien i tillegg. Beklagelig vis så er det ikke lov å ta bilder inne, så jeg kan ikke vise dere hvordan det ser ut der. Hagene er også verd en titt. En av grunntankene bak anlegget er også at man skulle være selvhjulpne der så langt utenfor byen. Det var anslagsvis en dagsreise fra hjemmet til John Hall og ut til Gunnebo.

Tjenestereise med vogna

Møte i Mölndal tidlig på mandag den 18. mai. Siden det er langhelg til helga tar jeg med vogna, så kan vi starte helga utenfor Göteborg på onsdag ettermiddag. Når det finnes en campingplass som gjør at jeg slipper kø til og fra jobben der så er det jo mer bekvemt en å sitte på et hotellrom også. I vogna kan man fikse sin egen mat og ta det litt mer med ro, og rusle rundt og titte også. Blir litt mer fritid på en måte. Campingplassen jeg ligger på er KronoCamping Göteborg/Åby. Den ligger like sør for Göteborg og i mai er det stort sett folk som jobber i området som er der. Noen fastliggere finnes det også. Om jeg skal til Liseberg eller se Göteborg med familien ville jeg nok prøvd en av de andre plassene først, men om jeg tar med vogna på jobb vil jeg nok besøke denne campingen igjen. Om man skal på travbanen i Åby så er det også greit å ligge på denne campingen for tarvbanen ligger like ved.

Dette er første gang jeg er på tur alene med vogna, og det merkes at det er mer å gjøre og passe på når man bare er en. Det er ikke noe problem, men det merkes at det er greit å være to på tur.

Bilen er hentet!

Idag var dagen hvor vi hentet nye bilen. Det var godt vintervær og vi fikk oss en kjøretur i vinternorge. Bilen gikk godt og jeg tror det er et godt valg med tanke på at vi skal ut på tur med vogn. Må vel vaske den og ta noen bilder av den. Blir vel litt pusling for å komme i orden i bilen framover. Du kan se mere om bilen her.

Vogna er her!

Hadde en prat med forhandleren og vogna vår har kommet. Vi har vært og sett på den, det ga en meget god følelse! Til vår store glede oppdaget vi at vi har fått de nye gardinene og sengeteppet som vi synes er langt mer tiltalende enn de som var på messa.

Bilder er på vei 🙂 Du kan lese mer om vogna her.