Stille før stormen

En par fine dager er brukt på Go-kart, bading og annet.

Jeg tok en svipptur til Husvagn-Svensson og handlet inn en AL-KO reservehjulsholder. Du kan lese om monteringen her. Resultatet ble ganske greit også synes jeg, mindre vekt framme og mer plass i gasskassa.

Skara sommarland

Nå skal det bli litt leketid 🙂 Campingplassen som hører til Skara sommarland får nok ikke en helt strålende karakter, men det er jo for sommarland vi er her og ikke campingfasilitetene. Det er jo ikke så farlig heller, vi har vogna og bading blir det vel en del av inne i parken.

På vei inn til Skara ser vi et fantastisk tordenvær henge over målet vårt. Lynene er voldsomme og fascinerende å se på der vi stadig nærmer oss. Mens vi står å venter på å komme videre ved noe veiarbeid kommer regnet, og det er helt utrolig. Så trafikken går ganske rolig. Heldigvis havner ikke vi ute i noen problemer, slik som en del andre denne dagen.

Når vi kommer fram har regnet gått over og vi rigger oss til på plassen vi har fått. Jeg anbefaler at man tar en befaringsrunde før man bestemmer hvor man vi ligge. Det er ganske stor forskjell på plassene der og det kan være greit plukke ut den plassen man vil ha.

Rett ved der hvor vi lå er det en dam, og der var det et yrende liv. En masse små krabater kravlet rundt av en eller annen grunn. Fine er de i alle fall.

Når vi tok en rusletur rundt på plassen kom vi over denne krabaten som ikke hadde tid til å vente til neste dag med badingen. Og det er jo en fin sølepytt som regnet har laget!

Litt handling og Helsingborg

Jeg har kjøpt plater for å feste på støttebena, slik at vi ikke skal behøve å legge ut planker hver gang. Jeg er ikke fornøyd med «festepinnen» som skal trees gjennom hulla i plata og bøylen på støttebenet. Derfor tar vi en tur til Jula i Hyllinge. Der finner jeg bolter som er 10 x 140 mm og skiver og låsemuttere. Det er et ganske stort handelsområde der og vi tar en liten titt, men det er ikke noe som vi trenger og pengene brenner ikke i lomma så vi drar inn til Helsingborg.

Vi tok turen innom Fredriksdals friluftsmuseum og det kan anbefales å legge turen innom der om du tar en stopp i byen. Museene og hagene kan by på opplevelser for folk i alle aldre. Museene er bygd opp rundt 1700-talls herregården som er bygd som sommerbolig for Fredrik Wilhelm Cöster. Det finnes en fransk og en engelsk park som ble anlagt når herregården ble laget og de er begge bevart. Kjøkkenhagen er fra 1840 åra. Det finnes også bykvartal med bygårder og smug som inneholder håndtverkermusser og trykkeri. På anlegget er det også et friluftsteater. Med andre ord så er det absolutt noe for enhver smak på dette museumsområde.

En liten tur i sentrum fikk vi også med oss i det flotte været. Her er utsikten mot Danmark.

Det lille slottet på skiltet

Når du reise nordover på E6 og nærmer deg Göteborg er det et skilt med velkommen til Mölndal hvor det er et bilde av et slott. Slottet er verd et besøk! Det heter Gunnebo Slott. Slottet er fra slutten av 1700 tallet og John Hall bygde det som sommerbolig. Når det ble bygd ble det ansett for være Sveriges flotteste og mest eksklusive trebygning. Og jeg må vel bare si at tatt i betraktning at dette er en kjøpmanns hytte så står det jammen respekt av den den dag i dag 🙂

Bli med guiden inne og se bl.a. kopi av parketten i Versailles og hør historien om familien i tillegg. Beklagelig vis så er det ikke lov å ta bilder inne, så jeg kan ikke vise dere hvordan det ser ut der. Hagene er også verd en titt. En av grunntankene bak anlegget er også at man skulle være selvhjulpne der så langt utenfor byen. Det var anslagsvis en dagsreise fra hjemmet til John Hall og ut til Gunnebo.

Läckö slott

I dag besøker vi Läckö slott. Slottet har en fasinerende historie og er helt klart verd et besøk. Slottet startet som skarabiskopens befestede borg i 1298. Ved reformasjonen i 1527 tilfalt kirkens eiendommer kronen. Når Jacob Pontusson De la Gardie får slottet i 1615 blir det startet med restaurering og ombygging. Greve Magnus Gabriel De la Gardie tar litt av og bygger videre, på det meste hadde han 1000 gårder. For mer om slottet og ikke minst informasjon om Sverige og deres rolle i krigene, ta en tur til slottet og bli med på en guiedet tur. Det er vel kanskje ikke det mest spennende om man har med seg unger som ikke fasineres av historie og arkitektur 😀 .

Langhelgen går mot slutten etter en strålende campingtur.

I Arns fotspor – og litt utenfor

Frokosten er unnagjort og vi er på vei for å se oss om i området. Vi har lest bøkene om tempelridderen Arn og skal oppsøke noen av stedene som er nevnt i bøkene.

Vi legger veien rundt Kinnekulle, et platåberg som er 306 m.o.h. med vakkert landskap. I dag er det åpningen på «Vårrunden» så derfor er det en god del folk ute i det strålende været, men det oppleves ikke som trangt noe sted. I Hällekis, en liten plass med en sementfabrikk hvor de har restaurert husene i en av gatene og laget «Falkängen Hantverksby». Der er det kunstnere og håndtverkere som stiller ut saker og ting for salg. En riktig så idyllisk plass i det strålende været.

Forshems kyrka måtte få et besøk siden det i følge bøkene jo er Arn som finansierte den kirken. Etter et relativt kort kirkebesøk går turen videre og vi orker ikke stoppe ved alle plassene som er severdig. Det har både med tid til rådighet og definisjonen på severdighet… Men vi tar en stopp ved Medeltidens Värld. De hadde ikke åpnet ordentlig for sesongen enda så det lignet mest en byggeplass. De holdt på med å sette opp byggene fra film nummer 2, og det gav oss lyst til å se filmene. Jeg vil tro at det er et greit sted å besøke med unger om man er i området. Fantasien settes i gang og man kan røre seg rundt i spennende omgivelser.

Skara var et maktens sentrum i lang tid, dette kan nok i første rekke knyttes til domkirken. Denne kirken måtte vi en tur innom, og da fikk vi med oss litt av komfirmasjonen til en gjeng forhåpentligvis kjekke ungdommer. Det er fasinerende med slike kirker på flere måter. Fantastiske byggverk som måtte være utrolig utfordrende for en byggmester å få jobbe med. Hvor ikke bare reisingen av bygget men også logistikk og annet som bidro til at slike prosjekter nok var enorme. Baksiden av prakten er jo de arme folkene som finansierte det.

Etter litt mat var vi klare for en ny økt, og turen gikk videre til Varnhem kloster. Arn vokser opp i dette klosteret som har en fasinerende historie i virkeligheten også. Om ikke hele reisefølget vil gå på tur i klosterruinene kan noen også ta turen til moped og MC museet like ved. Vi rakk ikke innom, men vi får se om vi er i området en annen gang.

Underveis oppdaget vi at det er mulig å laste ned guider i MP3 format gratis fra nettet. Jeg anbefaler at man tar en tur innom http://www.guidetome.com/no/guide/sv/13/ og http://www.arnmagnusson.se/ dersom man planlegger tur i området.

Lidköping – med flott camping sjappe

Vi koser oss med frokosten, og pakker raskt sammen. Rutinen begynner å komme nå. Vi skal til Lidköping og KronoCamping. Været er bra, men det er en litt kjølig vind her helt nede ved Vänarn. Plassen ligger flott til like ved vannet, og det går greit å gå tur inn til senturm. Har man med sykkel er det et ypperlig framkomstmiddel her.

Husvagn-Svensson får besøk av oss for det er litt mere greier som vi trenger 🙂 . Oversiktlig butikk med masse utstyr og sett med norske øyne er ikke prisene gale heller.

Grillen kommer til sin rett nok en gang.

Ut på tur – aldri sur

Ah, nå var det tur igjen. Denne helga er også litt lengre enn vanlig 😀 . Vi kommer oss avsted før helgetrafikken slår til for fullt. Vogna venter klar så det er bare å hente den så er vi igang. Klokka går som kjent raskt når man har det moro og vi legger inn en stopp på Daftö denne helga også. Det ble en grei etappe og vi har handlet inn mat på Nordby. Grillen går i gang med biffer og poteter i folie, så blir det litt tomat og mozzarella salat til det. Joda, det smakte bra, livet er godt og vi koser oss.


Vis større kart

Fortsett å lese «Ut på tur – aldri sur»

Første helga er over :(

Men vi har hatt en flott tur. Vi bruker noe tid på å finne ut hvor alt skal være, hvordan vi slår teltet sammen etc. men det funker greit likevel. Da er det bare å kjøre til parkeringsplassen og sette fra seg vogna. Nå er vi klar for nye turer. Vogna funker og det er vel i bunnen og grunnen det viktigste. Planleggingen har vist seg å være til hjelp og det er jo bra. Men følg med for her kommer det til å komme mer turtips og erfaringer.