dobbelop.info

Jomfruturen

Idag hentes vognen! Livet som caravanist med egen vogn starter. For å lære oss vogna er det rett ut på tur, og turen skal gå til Daftö utenfor Strømstad.

Dette har vært planlagt i lang tid og nå gjenstår det å se, hvor god jobb har vi gjort? Bilen er lastet full av alt vi tror vi kan få brukt for og noe vi håper vi ikke får så mye brukt for som f.eks. verktøy. Turen opp til forhandleren går greit, været er fint og alt ser ut til å gå på skinner. Vi har hatt bruksanvisningene til vogna en god stund så jeg møter opp godt forberedt. En kjapp runde for å bli kjent med vogna sammen med forhandleren blir gjennomført, jeg føler jeg stort sett har kontroll på hva jeg lurer på. Så hekter vi på markisa sammen, og det er greit for det hadde ikke vært lett om mrs og mr skulle gjort det alene. Så trekker vi fram vogna fra parkeringen. Det er jo tross alt en liten og nett vogn. Jeg hekter på, setter på speil og ordner etter beste evne. Og så er det i vei, litt konsentrasjon for jeg har jo ikke kjørt med så brei vogn. Den er 245 cm brei. Det går som en drøm, ingen problemer av noen slag. Det er jo klart at man må konsentrere seg når man tar ut på tur med et slikt ekvipasje for første gang.

Planen er at jeg skal flytte greien våre fra bilen og inn i vognen for så å veie for å finne ut hvordan vi ligger an. Nå kommer første avvik fra planen. Mrs har fått et møte avlyst og kan ta fri tidligere enn planlagt – strålende da kan vi dra på tur! Litt hektisk telefonering og planene er justert. Vi er på jomfruturen helt på ordentlig! Kursen settes mot EU – her skal det reises! Veldig lite dramatikk underveis heldigvis får vi vel si. Vogntoget går veldig greit å kuske. Bilen er villig til å dra og vogna henger fint etter uten å skape dramatikk av noe slag. Forbikjøring av trailer opp i Oslofjordtunellen er heller ikke noe problem så jeg må si at jeg er fornøyd.

Ankomsten på Daftö er grei, og planleggingen begynner å merkes. Må ha årsmerke på Camping Card Scandinavia, men insjekkingen går ellers veldig glatt. Det er muligens et lite unntak, vi velger plass inntil lekeplassen nede ved vannet. Det kan være litt krøkketet å plassere seg på asfaltplattingen på plassen, og kan jo bli litt bråk fra ivrige unger som leker. Lærepengen blir å befare tilgjengelige plasserer på ukjente camping plasser.

[singlepic id=8 w=320 h=240 float=right]

Litt krøkkete valg av plass, gjør at jeg vil opp på en planke med det en hjulet. Åh, den som hadde hatt en mover nå… Men det blir ikke noe problem, en bobilnabo trår til med glede når vi har høstet entusiasme fra dem ved å fortelle om at det er jomfruturen med vogna. Og at vi ikke har eiet noen annen vogn.

Det tar ikke lang tid før vi har parkert rimlig i vater alle veier og vi er igang! Nå må vi komme på plass med alt utstyr. Planleggingen har jo pågått en stund så det er jo stort sett tenkt på hvor vi skal ha de forskjellige tingene også.

[singlepic id=9 w=320 h=240 float=left] Som du ser har senga blitt innbydende. Etter en begivenhetsrik dag er det vel bare å tørne inn. Friheten med vogna er deilig og vi koser oss!


Publisert

i

,

av

Stikkord: