Uvdal vintercamping

Etter et tips har vi sjekket ut Uvdal vintercamping og fant ut at der skal vi prøve vogna nå i vinter. Det som tiltalte oss med plassen er at vi ikke trenger å kjøre når vi er der. Rett borte i veien ligger Uvdal alpinsenter, og det er løyper for langrenn her også. Servicebygget er også nytt og tiltalende. Plassen er ikke så stor og det passer oss i den fasen vi er i nå.

Skal bli spennende å bruke vogna gjennom vinteren. Heldigvis er det litt tid igjen til planlegging og tenke igjennom dette. Regner vel med at det skal gå greit dette også.

På kartet ser du hvor plassen ligger, men Google Maps kan ikke fartsgrensene på rv 40 så om du beregner kjørerute så legger den på en del tid.

Stille før stormen

En par fine dager er brukt på Go-kart, bading og annet.

Jeg tok en svipptur til Husvagn-Svensson og handlet inn en AL-KO reservehjulsholder. Du kan lese om monteringen her. Resultatet ble ganske greit også synes jeg, mindre vekt framme og mer plass i gasskassa.

Skara sommarland

Nå skal det bli litt leketid 🙂 Campingplassen som hører til Skara sommarland får nok ikke en helt strålende karakter, men det er jo for sommarland vi er her og ikke campingfasilitetene. Det er jo ikke så farlig heller, vi har vogna og bading blir det vel en del av inne i parken.

På vei inn til Skara ser vi et fantastisk tordenvær henge over målet vårt. Lynene er voldsomme og fascinerende å se på der vi stadig nærmer oss. Mens vi står å venter på å komme videre ved noe veiarbeid kommer regnet, og det er helt utrolig. Så trafikken går ganske rolig. Heldigvis havner ikke vi ute i noen problemer, slik som en del andre denne dagen.

Når vi kommer fram har regnet gått over og vi rigger oss til på plassen vi har fått. Jeg anbefaler at man tar en befaringsrunde før man bestemmer hvor man vi ligge. Det er ganske stor forskjell på plassene der og det kan være greit plukke ut den plassen man vil ha.

Rett ved der hvor vi lå er det en dam, og der var det et yrende liv. En masse små krabater kravlet rundt av en eller annen grunn. Fine er de i alle fall.

Når vi tok en rusletur rundt på plassen kom vi over denne krabaten som ikke hadde tid til å vente til neste dag med badingen. Og det er jo en fin sølepytt som regnet har laget!

Sommerferie!

Nå er sommerferien i gang, og vi våknet opp i dag til strålende vær på Daftö. Det var bare undertegnede som badet i sjøen, og det var helt grei temperatur. Årets første bad i sjøen.

I går kveld ble bassenget testet ut og det var bra. I dag er det shopping som er på programmet. Turen legges til Nordby, og der finner vi ikke så mye å handle, men slitne blir vi 🙂

Litt handling og Helsingborg

Jeg har kjøpt plater for å feste på støttebena, slik at vi ikke skal behøve å legge ut planker hver gang. Jeg er ikke fornøyd med «festepinnen» som skal trees gjennom hulla i plata og bøylen på støttebenet. Derfor tar vi en tur til Jula i Hyllinge. Der finner jeg bolter som er 10 x 140 mm og skiver og låsemuttere. Det er et ganske stort handelsområde der og vi tar en liten titt, men det er ikke noe som vi trenger og pengene brenner ikke i lomma så vi drar inn til Helsingborg.

Vi tok turen innom Fredriksdals friluftsmuseum og det kan anbefales å legge turen innom der om du tar en stopp i byen. Museene og hagene kan by på opplevelser for folk i alle aldre. Museene er bygd opp rundt 1700-talls herregården som er bygd som sommerbolig for Fredrik Wilhelm Cöster. Det finnes en fransk og en engelsk park som ble anlagt når herregården ble laget og de er begge bevart. Kjøkkenhagen er fra 1840 åra. Det finnes også bykvartal med bygårder og smug som inneholder håndtverkermusser og trykkeri. På anlegget er det også et friluftsteater. Med andre ord så er det absolutt noe for enhver smak på dette museumsområde.

En liten tur i sentrum fikk vi også med oss i det flotte været. Her er utsikten mot Danmark.

Lidköping – med flott camping sjappe

Vi koser oss med frokosten, og pakker raskt sammen. Rutinen begynner å komme nå. Vi skal til Lidköping og KronoCamping. Været er bra, men det er en litt kjølig vind her helt nede ved Vänarn. Plassen ligger flott til like ved vannet, og det går greit å gå tur inn til senturm. Har man med sykkel er det et ypperlig framkomstmiddel her.

Husvagn-Svensson får besøk av oss for det er litt mere greier som vi trenger 🙂 . Oversiktlig butikk med masse utstyr og sett med norske øyne er ikke prisene gale heller.

Grillen kommer til sin rett nok en gang.

Ut på tur – aldri sur

Ah, nå var det tur igjen. Denne helga er også litt lengre enn vanlig 😀 . Vi kommer oss avsted før helgetrafikken slår til for fullt. Vogna venter klar så det er bare å hente den så er vi igang. Klokka går som kjent raskt når man har det moro og vi legger inn en stopp på Daftö denne helga også. Det ble en grei etappe og vi har handlet inn mat på Nordby. Grillen går i gang med biffer og poteter i folie, så blir det litt tomat og mozzarella salat til det. Joda, det smakte bra, livet er godt og vi koser oss.


Vis større kart

Fortsett å lese «Ut på tur – aldri sur»

Første helga er over :(

Men vi har hatt en flott tur. Vi bruker noe tid på å finne ut hvor alt skal være, hvordan vi slår teltet sammen etc. men det funker greit likevel. Da er det bare å kjøre til parkeringsplassen og sette fra seg vogna. Nå er vi klar for nye turer. Vogna funker og det er vel i bunnen og grunnen det viktigste. Planleggingen har vist seg å være til hjelp og det er jo bra. Men følg med for her kommer det til å komme mer turtips og erfaringer.

Jomfruturen

Idag hentes vognen! Livet som caravanist med egen vogn starter. For å lære oss vogna er det rett ut på tur, og turen skal gå til Daftö utenfor Strømstad.

Dette har vært planlagt i lang tid og nå gjenstår det å se, hvor god jobb har vi gjort? Bilen er lastet full av alt vi tror vi kan få brukt for og noe vi håper vi ikke får så mye brukt for som f.eks. verktøy. Turen opp til forhandleren går greit, været er fint og alt ser ut til å gå på skinner. Vi har hatt bruksanvisningene til vogna en god stund så jeg møter opp godt forberedt. En kjapp runde for å bli kjent med vogna sammen med forhandleren blir gjennomført, jeg føler jeg stort sett har kontroll på hva jeg lurer på. Så hekter vi på markisa sammen, og det er greit for det hadde ikke vært lett om mrs og mr skulle gjort det alene. Så trekker vi fram vogna fra parkeringen. Det er jo tross alt en liten og nett vogn. Jeg hekter på, setter på speil og ordner etter beste evne. Og så er det i vei, litt konsentrasjon for jeg har jo ikke kjørt med så brei vogn. Den er 245 cm brei. Det går som en drøm, ingen problemer av noen slag. Det er jo klart at man må konsentrere seg når man tar ut på tur med et slikt ekvipasje for første gang.

Fortsett å lese «Jomfruturen»